Restauratie

Glas-in-lood herstellen is werk voor specialisten

Het maken van glas-in-lood ramen gebeurt al vele eeuwen. In de beginperiode werden de glas-in-lood ramen vooral door monniken vervaardigd, omdat de glas-in-lood ramen vooral gebruikt werden om de kerken water- en windbestendig te maken. De monniken pasten voor het maken van de glas-in-lood ramen diverse technieken toe. Daarnaast werden er verschillende glassoorten gebruikt. Willen we professioneel glas-in-lood herstellen, is het van belang dat we de juiste glassoorten gebruiken.

Glassoorten voor glas-in-lood restauratie

Voor een ambachtelijke glas-in-lood restauratie worden verschillende glassoorten gebruikt. De meest voorkomende glassoorten voor glas-in-lood herstellen zijn: mondgeblazen glas, Tisch kathedraalglas en monumenten glas. Glas wordt gemaakt van zand, soda en extra grondstoffen. De kleur wordt bepaald door de extra grondstoffen die men toevoegt. IJzer voor groen, kobalt voor blauw en seleen voor rood. De dikte van het glas bepaalt mede de lichtdoorlating en de kleur die men ervaart. Het vereist het nodige vakmanschap om de juiste kleur en glassoort te bepalen voor het glas-in-lood herstellen.

 

Glas-in-lood restauratie zorgt voor een mooi resultaat

Weersinvloeden tasten het lood van uw glas-in-lood raam aan. De loodprofielen kunnen na verloop van jaren ook door overdruk, dit ontstaat door hard dicht gooien van deuren in kleine ruimtes, beschadigd raken. Het verweerde glas-in-lood raam kan tijdens het glas-in-lood herstellen door de glazenier in ons atelier vakkundig gedemonteerd worden en opnieuw in loodprofielen worden gezet. Door gebruik te maken van het zogenaamde staallood wordt doorbuigen voorkomen. Uw gerestaureerde glas-in-lood raam ziet er na de glas-in-lood restauratie weer perfect uit. Om het glas-in-lood raam wind en water dicht te maken wordt authentiek milieuvriendelijk glas-in-lood kit gebruikt.

Tarief glas-in-lood restauratie op locatie

Binnen de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen rekenen wij geen voorrijkosten. Tot 100 kilometer van ons atelier in Apeldoorn € 50 exclusief btw. Boven de 100 kilometer van ons atelier in Apeldoorn prijs in overleg. Uurtarief glas-in-lood restauratie op locatie € 49 exclusief btw per uur. Het uurtarief voor glas-in-lood maken ligt aanmerkelijk lager. Dit kan zelfs vrijwel nihil zijn bij mooie projecten. Dit geldt voor projecten zoals Neil Draper heeft gemaakt in Canada. Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte over glas-in-lood herstellen stuurt u ons een bericht via het contactformulier.